HTML

Itt a piros!

Pénzügyi szolgáltatások nélkül nehéz az életünk, pénzügyi szolgáltatásokkal pedig még nehezebb.


Az Itt a piros! megmutatja, hol, melyik termékkel és hogyan trükköznek a bankok, alapkezelők, pénzügyi közvetítők, hogy Neked már ne kelljen a csapdákat keresgélned.


Bűvészkedik a szolgáltatód? Átverésszagot érzel? Írd meg!
ittapiros@gmail.com

Portfolio Blogger

Friss, piros, ropogós

2009.03.05. 15:14 Itt a piros!

"Menjetek a picsába!"

Ez a poszt nem kifejezetten pénzügyi termékkel kapcsolatos szemfényvesztésről szól, de azért passzol a blog profiljához, hiszen a téma egy szép kerek átverés, eszenciális hazudozás egyenesen a pénzügyi felügyelettől és az ország vezetőitől.

Történt ugyanis, hogy tegnap délelőtt Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Bulgária és Románia pénzügyi felügyeletei közös közleményben ellenezték a közép-kelet-európai régió elmúlt időszakban tapasztalt egy egységként történő kezelését. Mindezt azok után, hogy a hétvégén éppen Gyurcsány Ferenc vette egy kalap alá a régiót és kért az EU-tól csaknem 200 milliárd eurós segélycsomagot, anélkül, hogy más régiós országokkal egyeztetett volna.

Hogy, hogy nem, a délelőtt kiadott közlemény délutánra mindenhol megváltozott és bekerült Magyarország is az aláírók közé. Az ügy teljesen zavaros, a PSZÁF először nem kommentálta, hogy miért csak később került rá Magyarország a közleményre, utólag meg azt mondják, hogy egyszerű félreértés történt és természetesen Magyarország eredetileg is az aláírók között volt.Szerintem megint a pofánkba hazudtak.

Úgy gondolom, hogy a régiós országok igenis el akartak határolódni tőlünk és szándékosan hagytak ki minket a közleményből. Amikor viszont a sajtóban a hír megjelent, a kormánytól, a PSZÁF-on keresztül az MNB-n át mindenki lóhalálában telefonálgatott, hogy bekerülhessünk az aláírók közé és végül az eredeti aláírók engedtek.

De nem is igazán erről akarok beszélni, ez csak az induló hazugság volt. Tegnap délelőtt – most mindegy, hogy a fenti nyilatkozat miatt, vagy sem - a forint erősen elszakadt régiós társaitól és gyengült ezerrel. A BUX ugyanúgy durván alulteljesítette a többi tőzsdeindexet és a folyamat a deviza és a részvénypiacon ma is megfigyelhető.

Ehhez képest Veres János kiállt a nyilvánosság elé és kijelentette, hogy a mostani forintárfolyamnak nincs magyar specifikuma, azt a térséggel szembeni nagyfokú bizalmatlanság indokolja. Egyszerűen rezzenéstelenül hazudik az emberek szemébe, akárcsak a kommunizmus legsötétebb napjaiban. Ugye emlékszünk még hány nap hallgatás után derült fény a csernobili atomkatasztrófára?

De mondok jobbat, mert megcsillogtatta ám a tudását a kormányszóvivő is! Budai Bernadett a tegnapi kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: a fent említett közös nyilatkozat annak bizonyítéka, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétvégi javaslatai meghallgatásra találtak.

Budai Bernadett szerint tehát az öt régiós ország (akik ugye elsőre simán kihagyták maguk közül Magyarországot, mert valójában tőle akartak elhatárolódni) azt mondta: Gyurcsánynak igaza van.

Hadd válaszoljak Horn Gábor szavaival:

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány kormány hazugság válság átverés mutyi pszáf


A bejegyzés trackback címe:

https://ittapiros.blog.hu/api/trackback/id/tr27983317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása